The Danvers Senior Center was a new building constructed on a dramatic open field site adjacent to town soccer fields, town elderly housing, and an elementary school. The site is bordered by wetlands and an existing stream. Careful planning was necessary to locate the building and the required parking sensitively so as to respond to the neighborhood, community, and site constraints.

The building is designed around a central hub that affords the users a short and comfortable walk to any activity area or room. The corridor is washed in natural light from the roof top light monitor. An exterior canopy connects the vehicular drop off area with the main entrance.

Courtstreet Architects worked closely with the Town of Danvers and the Council on Aging to design a building that met the users needs, budget, and aesthetic requirements.

 
COURTSTREET ARCHITECTS, 285 PARKER STREET NEWTON, MA 02459

TEL:617-244-4333 FAX:617-244-4325 COURTST@RCN.COM